top of page

mompreneur van de maand: VALERIE




dr. Valerie Droessaert

NKO arts @ ZNA Cadix en NKO Wijnegem


Meet Valerie, dr. Droessaert in het ZNA Cadix en in haar eigen privé-praktijk NKO Wijnegem. Naast een fantastische arts is zij toevallig ook mijn zus. En wát voor één. De beste die er is. Naast 3 kids grootbrengen pakt ze er af en toe mijn dochter Frédérique bij alsof het niets is. Ze is hondstrouw, enorm zorgzaam en niets is haar te veel gevraagd. Ik heb oprecht enorm veel bewondering hoe zij al die ballen (en het zijn er veel!) in de lucht kan houden.


🪩 Wie is Valerie?

🙋🏻‍♀️: Valerie Droessaert, Vallie/Val/Valleke voor de vrienden

❤️: haar man Yannick en 3 kids Juline (6), Jérôme (4) en Leon (2)

👩🏻‍⚕️: NKO arts @ ZNA Cadix en privé-praktijk NKO Wijnegem

❤️‍🔥: otologische heelkunde (oorchirurgie), avontuurlijke uitstappen met haar gezin of quality time met haar familie en vrienden

🍝: spaghetti bolognaise

🚴🏻‍♀️: Valerie geniet van de "verjaardagdagen" met haar vriendinnen, avontuur/uitstappen met haar kinderen of etentjes voor familie en vrienden




🪩 Als dokter heb jij al een hele weg afgelegd. Wat was jouw pad precies?

In 2013 promoveerde ik als arts na mijn studies aan KU Leuven. Ik heb me nog verder gespecialiseerd en deed bijkomende werkervaring op aan het KU Leuven en het Sint-Augustinus ziekenhuis in Antwerpen. In 2018 studeerde ik af arts specialist in de Neus-, Keel- en Oorziekten en startte bij het ZNA als vast staflid. In september 2023 opende ik mijn privé-praktijk NKO Wijnegem.

 

Naast algemene neus-keel- en oren problemen kan je bij mij terecht voor otologische heelkunde (oorchirurgie).




🪩Wat maakt jouw job als arts zo bijzonder?

Als NKO arts kom je met alle leeftijden en type mensen in contact. Naast consultaties kan je ook onderzoeken en operaties doen. Ik volg regelmatig congressen en seminaries of werk samen met collega-artsen aan een bepaalde case. Zo school ik mezelf bij en ben ik altijd mee met de laatste nieuwe ontwikkelingen. Dat maakt de job héél afwisselend.


 

🪩Werken in een ziekenhuis, een eigen privé-praktijk. Hoe krijg jij dat allemaal geregeld met een gezin met 3 jonge kinderen?

Het is vaak een grote puzzel. Enkele keren per week heb ik hulp met de kids en via dienstencheques hebben we een vaste huishoudhulp. Boodschappen plan ik goed in via Collect & Go en gelukkig heb ik een echtgenoot die ook veel inspringt. Donderdagnamiddag is heilig voor mij. Dan ga ik de kinderen zelf ophalen op school. Dat is elke keer een groot feest. Voor belangrijke momenten zoals de eerste schooldag of verjaardagen probeer ik mijn werkagenda vrij te houden zodat ik er kan zijn voor mijn kinderen. De mama’s of tantes/nonkels staan ook altijd paraat om ons te helpen. Dat doet veel.



🪩Het lijkt alsof jij alles goed geregeld hebt. Ben jij nooit onzeker?

Hahaha, natúúrlijk twijfel ik vaak aan mezelf. Soms moet ik mezelf echt tot orde roepen. Wanneer ik tijd doorbreng met mijn kinderen thuis voel ik me schuldig tov de job omdat ik toch nog rap een artikel wil nalezen of iets wil opzoeken. Andersom voel ik me schuldig op de job omdat ik liever mijn kinderen van school wil ophalen. Het is precies of ik schiet op alle vlakken te kort. Ge hebt zo van die dagen hè?! Ik ploeter dan maar voort en probeer op andere vlakken los te laten. In plaats van 5 x per dag de keuken op te ruimen in het weekend geniet ik dan liever van quality time met mijn drie kids of van een goed boek (maar dat laatste lukt maar zelden, haha!).



🪩Heb je nog een tip voor (startende) mompreneurs?

Als arts ben ik geen typische ondernemer van vraag en aanbod of producten die verkocht worden. Ik help patiënten die met een medisch probleem zitten. Time management is in mijn job wel heel belangrijk. Ik probeer voor iedere patiënt voldoende tijd uit te trekken om te luisteren naar hun verhaal maar tracht wel mijn agenda te respecteren. Het is niet fijn voor de volgende patiënten als zij te lang moeten wachten op hun beurt. Daarnaast investeer ik ook in de juiste opleidingen en seminaries om me bij te scholen. Choose your battles. Het aanbod is immers zó groot. Wanneer je de juiste opleidingen volgt kan je daar op korte én lange termijn de vruchten van plukken. Oh en nog een laatste tip: besteed uit wat je kan uitbesteden. Een mens heeft maar 24 uur in een dag. Je kan echt niet alles alleen doen. Omring je bijvoorbeeeld met een goede boekhouder die jou bijstaat in het reilen en zeilen van je zaak. Dat bespaart je heel veel kopzorgen.


 

🪩Waar kunnen we jou volgen?

Afspraken in het ZNA Cadix kunnen telefonisch gemaakt worden via 03 217 77 70.

Op woensdag vind je me in de privé-praktijk. Je kan via www.nkowijnegem.be een afspraak maken in mijn agenda.


 

 

Dankjewel voor het interview Valerie!


Go check out this lady girls.

 

Liefs,

 

Melanie

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page