top of page

mompreneur van de maand: SIXTINE




Sixtine Blondeel

Gepassioneerde leerkracht en

bezielster van Les Petits Bonheurs de Sixtine


Meet Sixtine, een mompreneur met het allergrootste hart voor kinderen. Ze combineert een parttime job in het onderwijs met haar Instagram platform Les petits bonheurs de Sixtine, waar ze tips geeft rond kindvriendelijke gezinsuitstapjes en activiteiten. Daarnaast zorgt ze nog voor haar 2 bengels van 1 en 3 jaar oud, probeert ze een sociaal leven te onderhouden, is ze een echte foodie en reserveert ze af en toe wat tijd en aandacht voor haar partner Kristof. Geeft ze een goei aperooke en 't kind is content.




🪩 Wie is Sixtine?

🙋🏻‍♀️: Sixtine Blondeel, Six voor de vrienden

❤️: haar partner Kristof en 2 jongens Antoine (3) en Raphaël (1)

👩🏻‍⚕️: leerkracht en communitybuilder

❤️‍🔥: gezelligheid, lekker eten, familiemomenten

🍝: PASTA!!

🚴🏻‍♀️: Haar grootste hobby is van het leven genieten. Dagjes/weekendjes weg met het gezin, etentjes of een aperooke met vriendinnen.




🪩 Jij combineert een parttime job in het onderwijs met een bijberoep en je gezin. Les petits bonheurs de Sixtine, wat is dat precies?

Les petits bonheurs de Sixtine is een Instagram pagina waar je allerlei tips en uitstapjes vindt voor het hele gezin. Ik vind het heerlijk om jonge mama's te inspireren om er met hun kinderen op uit te trekken. Wanneer ik een uitstapje post en ik zie een week later dat mama's dezelfde activiteit doen kan mijn dag niet meer stuk. Mijn website is momenteel in opbouw maar binnenkort kan je daar per categorie op zoek naar de leukste uitstapjes.





🪩Hoe kwam je op dat idee?

Het is eigenlijk organisch gegroeid. Ik deelde leuke foto's van mijn kids en merkte dat de foto's specifiek over uitstapjes het goed deden. Steeds meer begon ik hier meer info over te delen en de reacties waren laaiend. Mijn posts en info zijn intussen echt geëvolueerd. Ik stel me vaak in de plaats van andere moeders: Wat had ik graag geweten voor we vertrokken? Wat is een aanrader ter plekke? Waar moet ik op letten of moet ik iets specifiek voorzien? Ik test al deze zaken uit en geef ze mee, op een manier dat moeders op de uitstapjes 100% kunnen genieten met hun gezin en niet moet nadenken over praktische obstakels.


 

🪩Hoe combineer jij je bedrijf met een gezin?

Momenteel combineer ik een job in het onderwijs (4/5) met mijn bijberoep en mijn gezin. Al hoop ik daar binnenkort verandering in te brengen, zodat ik mezelf wat meer rust kan gunnen en meer voor Les petits bonheurs de Sixtine kan doen. Mijn oudste zoontje gaat al naar school. Voor de jongste hebben we 4 van de 5 dagen opvang. Die vrijdagen met hem vind ik hemels samen. Ze worden zo snel groot.


🪩Het lijkt alsof jij goed kan jongleren. Wat is jouw grootste uitdaging op dit moment?

Ik wil een heel aanwezige mama zijn en veel met mijn kinderen doen. Ik heb best wel veel ambitie en ben perfectionistisch ingesteld. Daarnaast probeer ik het beste lief te zijn, de ideale dochter en een goede vriendin. Als het ook nog kan wil ik elke dag gezond en vers koken, 2 x per week sporten én wat me-time inplannen. Bon, het lijkt me duidelijk dat ik niet al die ballen hoog kan houden he 😆? Dat evenwicht zoeken is ook hier vaak moeilijk.



🪩Heb je nog een tip voor (startende) mompreneurs?


Volg je dromen en ga ervoor! Waar een wil is, is een weg. Doe het vooral niet alleen. Misschien is een netwerkevent van momreneur wel een goede plek om wat sparringsbuddies te vinden😁. Ik kijk er in ieder geval naar uit om ze te leren kennen.


 

🪩Waar kunnen we jou volgen?

Op mijn instagrampagina @lespetitsbonheursdesixtine kan je al mijn verhalen volgen.

 

 

Dankjewel voor het interview Sixtine!


Go check out this bossmom girls.

 

Liefs,

 

Melanie

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page