top of page

mompreneur van de maand: EVY

Bijgewerkt op: 1 feb.




Evy van SIS Antwerp


Meet EVY, bezieler van SIS Antwerp en SIS Mini. Ik leerde haar kennen op het kick-off weekend van mijn VOKA Bryo Start-up traject in oktober 2023 en girl, I LOVE THAT mompreneur! Evy heeft een enorme aaibaarheidsfactor, haar passie voor wat ze doet is echt onmeetbaar en ze is niet bang om haar ziel bloot te leggen. Naast 2 jobs (twee!) als mompreneur maakt ze ook nog tijd vrij voor haar zoontje Léon en haar partner Robby.



 

Wie is Evy?

🙋🏻‍♀️: Evy Bouwen

❤️: haar lief Robby en zoontje Léon (9 maanden oud)

👷🏻‍♀️: architecte met een hart voor erfgoed

❤️‍🔥: urenlang snuisteren tussen tweedehands spullen voor SIS

🍝: lasagne (en stiekem ook sappige cake)

🚴🏻‍♀️: wanneer ze nog tijd over heeft springt ze graag op de koersfiets (en ze houdt wel van een uitdaging want in 2020 heeft ze de Mont Ventoux opgefietst!). Tijd om een nieuwe fietsdoelstelling te stellen 😉?







🪩Waarvoor staat SIS en hoe kwam je op het idee om, naast jouw job als architecte, met SIS te starten?

SIS staat voor Secondhand Interior Stuff. Het begon als een serieus uit de hand gelopen hobby, hah! Een achttal jaar geleden startte ik met het inslaan en (fervent!) verzamelen van tweedehands spullen, curiosa en meubilair. Tijdens het afschuimen van rommelmarkten en het bezoeken van tweedehands winkels/websites is ook mijn voorliefde voor vintage design ontstaan. Door de jaren heen heb ik een eigen identiteit ontwikkeld zowel in mijn interieur als in het aanbod op de webshop.


🪩Waarvoor kunnen we bij jou terecht? 

Wij bieden een ruim assortiment aan tweedehands en upcycled items. Sinds enkele maanden aangevuld met limited edition collecties aan van gepimpte (vergeten) items. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor preloved interieurstyling en -advies. De uitvalsbasis is ons huis in Antwerpen, ons eigen gekke interieur met een hoekje af. Elk item heeft een verhaal, een bijzondere betekenis. Ik hou ervan om spullen van plaats te wisselen en zo nu en dan in te ruilen voor “nieuwe” zaken. Zie het als een dynamisch interieur dat een reflectie is van mijn eigen persoonlijkheid, dat is waarvoor ik wil gaan.

 

🪩Hoe vol staat het nu bij jullie thuis 🤣?


Haha, ja, een mens krijgt wat bij elkaar verzameld … Vier jaar geleden besliste ik om een aantal spullen aan te bieden via een IG pop-up. Niet alleen een manier om van die enorme voorraad af te geraken (tot grote blijdschap van Robby), maar ook een reden om de drang naar dynamiek een versnelling hoger te schakelen (sorry Robby!). Mijn grote droom was wonen en werken in een soort van ‘tweedehandswinkel’ eigenlijk. En exact die gedachte lijkt me nog elke dag een mooie en tegelijk duurzame insteek. Intussen heb ik een mooi assortiment verzameld en kan je een groot aanbod van de spullen vinden op mijn webshop. Je vindt me ook regelmatig op vintage marktjes of pop-ups om het assortiment in real life te tonen.


🪩Hoe combineer jij architectuur met SIS én een gezin?

De grootste uitdaging is tijd vinden😆. Ik moet eerlijk toegeven dat het puzzelen en zoeken is. Ik voel me vaak schuldig tegenover Léon en mijn partner als ik veel en hard werk. Anderzijds frustreer ik me ook als Léon bijvoorbeeld ziek is en ik me niet voor de volle 100% kan geven op mijn werk. Erg he? Ik wil gewoon echt álles éven goed doen, constant alles van mezelf geven, begrijp je? Gelukkig heb ik een heel fijne en begripvolle partner die veel inspringt en kunnen we ook rekenen op onze mama’s (hallelujah voor de moeders). Daarnaast helpt het ook wel dat ik mijn eigen agenda kan maken (100% zelfstandig worden was op dat gebied de allerbeste keuze ever!). Vaak werk ik tot 16u00 à 17u00 om dan enkele uurtjes met Léon voor zijn bedtijd te kunnen spenderen. Ik kruip dan vaak ’s avonds nog terug achter de laptop of in de opslag.


🪩Heb je nog een tip voor (startende) mompreneurs?

Durf hulp te vragen. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, I know. Het ligt niet in mijn aard om hulp te vragen. Ik doe graag veel/alles zelf maar soms lukt dat gewoon écht niet. Achteraf geeft het me zoveel voldoening als ik bepaalde zaken kan uitbesteden of doorgeven en krijg ik terug ademruimte in mijn hoofd. Ik voel ook wel dat het opzoeken van andere mompreneurs me een klankbord geeft om beter om te gaan met mijn twijfels, zowel op professioneel vlak als op het vlak van het moederen. Af en toe krijg ik van hen een duwtje in de rug. Dat doet echt deugd.

 

🪩Waar kunnen we jou volgen?

Op Instagram vind je me op SIS.antwerp en SISmini.antwerp. De webshop vind je op www.sisantwerp.be en is 24/7 open. Ik ben ook steeds te vinden voor een babbel (of een brainstorm) bij een koffietje. Ik hou ervan om gelijkgestemden en ambitieuze mede-mompreneurs te ontmoeten! 

 

 

Dankjewel voor het interview Evy!


Go check out this lady girls.

 

Liefs,

 

Melanie

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page