top of page

mompreneur van de maand: CLAIRE


Claire Luyten,

enthousiaste Sporty Spice en jouw go-to voor al jouw houtproblemen



Meet Claire, ondernemer in hart en nieren als 4e generatie bij Hout Luyten. Ze combineert de zorg voor haar twee coole kids met het runnen van de familie business én houdt er nog een crazy sociaal leven op na. Velen kunnen een voorbeeld nemen aan haar enthousiasme, immer-vrolijke lach en positieve ingesteldheid. Ze is een sociaal beestje die niet gedefinieerd kan worden als "grijs muisje" en is altijd beschikbaar voor een koffieke met chocolaatje in de showroom bij Hout Luyten of voor een lunchke met de vriendinnen in't stad. Oh ja, en deze cool kid is toevallig ook een topperke die ik in mijn inner circle vriendinnen mag omarmen.



🪩 Wie is Claire?

🙋🏼‍♀️: Claire Luyten, Clekke voor de vrienden

❤️: haar man Stef (Stekke) en 2 koters Paul (5) en Luca (2,5)

👩🏼‍🔧: aan- & verkoopverantwoordelijke terrassen, gevel- en vloerbekleding (parket, laminaat, vinyl) bij Hout Luyten

❤️‍🔥: (gezond) eten en drinken, playdates met vriendinnen en de kids, een avondje alleen in de zetel met haar favoriete chickflick of een weekendje q-time met de hubz

🍝: alles met aubergines en gehakt 😋

⛷️: haar favoriete hobby's zijn lunchkes en etentjes met vriendinnen, gaan sporten (kracht training), reizen. En oh ja, het leven heeft geen zin zonder skiverlofkes.





🪩 Het ondernemen heeft er altijd al ingezeten bij jou. What is your story?

Na mijn studies op de Antwerp Management School heb ik 4 jaar een boetiek-fitness gerund samen met een vriendin. Daar hebben we goe geknald en kei veel geleerd. Maar met de komst van mijn zoontje was de work-life balance ver zoek. Ik kreeg ook meer en meer goesting om mee in de familiezaak te stappen et voilà. De switch werd gemaakt en ik ben er vandaag nog steeds super blij om dat ik die beslissing heb genomen.



🪩Wat maakt Hout Luyten zo bijzonder?

In de eerste plaats zijn wij een échte familiezaak. Mijn 3 zussen en ik zijn nu de 4e generatie die aan het roer van Hout Luyten staat. Dat familiegevoel vinden we súper belangrijk en willen we ook uitdragen naar ons personeel én onze klanten. Bij ons ben je geen nummertje maar word je áltijd warm ontvangen met verse koffie, een zoetje en de juist expertise om van jouw interieur een ware parel te maken. Wat ooit begon als een eenmanszaak is nu uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 40 werknemers. Wij hebben amper personeelsverloop omdat we zo dicht bij onze mensen staan.





🪩Hoe combineer jij je bedrijf met een gezin?

Sinds de komst van Luca ben ik overgeschakeld op 9/10e. Op woensdag kan ik beroep doen op mijn mama. Op de andere schooldagen hebben we een au pair die voor alle zussen hun kids zorgt na school tot de houthandel gesloten is. Gelukkig heb ik een goed vangnet want met een man die ook zelfstandige is zou het anders een heel gepuzzel zijn om alles rond te krijgen.



🪩Het lijkt alsof jij goed kan jongleren. Wat is jouw grootste uitdaging op dit moment?

Die balans tussen werk, me-time en het gezin blijft toch nog altijd een struggle. Tijdens de openingsuren van de houthandel smijt ik mezelf 200% en ligt de focus echt op de zaak. 's Avonds en in't weekend wil ik én zorgen voor de kinderen, én lekker eten op tafel toveren, én gaan sporten, én afspreken met vrienden én én én.. kende't (lacht)? 😄



🪩Heb je nog een tip voor (startende) mompreneurs?

Allemans raad is niemands raad. Volg je hart en intuïtie en doe wat goed voelt voor jou.


 

🪩Waar kunnen we jou volgen?

Op onze instagrampagina @houtluyten vind je inspiratie en info voor jouw interieur. Op onze website www.houtluyten.be vind je meer informatie.

 

 

Dankjewel voor het interview Clekke!


Go check out this bossmom girls.

 

Liefs,

 

Melanie

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page