top of page

Being a mompreneur is not always shitty

Bijgewerkt op: 14 jan.

Oké oké, laat het ons wat luchtig houden hè! Being a mompreneur can be shitty, maar het is ook gewoon zooo leuk. Het ondernemen, creatief bezig zijn, andere fantastische mompreneurs ontmoeten, sparren en vrijheid. VRIJHEID! Dat weegt toch op tegen de nadelen van ondernemen.

 



Vrijheid. Dat is een heel aanwezig gevoel sinds ik de stap naar het ondernemerschap heb genomen. Vrijheid in tijd, vrijheid in doen en laten wat je wilt. Er is toch geen enkele ‘baas’ die over jouw schouder meekijkt. Vrijheid om te ondernemen en te volgen wat jouw hart zegt dat je moet doen. Vrijheid om keuzes te maken die soms meevallen, soms tegenvallen maar hey, is dat geen persoonlijke groei? Vrijheid om te ontwikkelen, om te leren en opleidingen te volgen. Vrijheid om te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten maar vooral: vrijheid om helemaal jezelf te zijn.

 

En oké, je hebt veel verantwoordelijkheden. De last is soms zwaar. Soms ben je alleen. Soms voelt het alsof alles een mega chaos is. Maar being a mompreneur heeft ook gewoon zoveel voordelen.

 

Bijna 10 jaar ben ik in loondienst geweest. Met vallen en opstaan. Met groeien, leren en ter plaatse blijven trappelen. Ik deed jobs die ik heel leuk vond en jobs die ik horror vond. Ik werkte voor bazen die empathisch en sympathiek waren, die veel begrip hadden en het mentaal welzijn voorop stelde. Maar evengoed voor bazen die constant over de schouder meekeken en elke stap controleerde die je zette (bwuuuuh).

 

Als ik wist wat ik nu weet had ik nooit zo lang gewacht om te ondernemen.

 

Ben je nog niet helemaal aan het ondernemen en twijfel je nog om de stap te zetten? Of ben je aan het ondernemen en zie je het niet altijd even goed? Dan geef ik je hier alvast enkele tips mee:


🙋🏼‍♀️Een mompreneur omringt zich met andere coole peepz. Het afgelopen jaar heb ik fantastische mensen in mijn (persoonlijk en professioneel) netwerk mogen omarmen. Mensen bij wie je kan sparren, jezelf kan zijn of bij wie je je hart en ziel op tafel kan leggen. Mensen van wie je iets kan leren, of die je andere inzichten brengen omdat je zelf in je kleine enge tunnelvisie zat. Dat is toch echt ongelofelijk veel waard.


🙋🏼‍♀️ Een mompreneur zoekt structuur en planning. Eén van mijn grootste pitfalls toen ik net begon te ondernemen was het yolo gegeven. Ik maakte geen echte agenda en keek wat er op mijn pad kwam. Efficiëntie was ver zoek. Ik probeer vandaag de dag om mijn plannen uit te schrijven (yes, I’m a paper-pen kinda girl) in blokken van halve dagen. Per blok maak ik een prioriteitenlijst en takenagenda. Dat geeft je overzicht van je komende taken en zorgt er voor dat je on top of your sh*t bent én blijft. Over timemanagement en planning wijd ik binnenkort nog een aparte blogpost dus stay tuned!


🙋🏼‍♀️ Een mompreneur werkt ook áán haar zaak. Da's ook werken he! Voel je vooral niet schuldig als je geen commerciële activiteiten doet in opdracht van klanten, maar werkt aan je zaak. Je boekhouder zal je dankbaar zijn en als die paperassen tijdig afgehandeld zijn geeft dat ook de nodige rust in je hoofd.


🙋🏼‍♀️ Een mompreneur stops overthinking social media posts. Een belangrijke les die ik van mijn mede-Bryo Aster heb meegekregen over posten op social media. Stop met jezelf druk te maken over de vormgeving van jouw social media posts. Mensen willen gewoon zien dat je bezig bent. Niet de ideale filter of beste tekstje uit je duim gezogen? DAT IS HELEMAAL OKE! Stop overthinking social media. Zolang je er maar mee bezig bent.


🙋🏼‍♀️ Een mompreneur is kieskeurig (en that's just fine!). Ik heb geleerd om geen jobs te doen waar ik geen energie van kreeg. Geeft dat financiële stress? Ja, want jouw agenda zit misschien niet 100% vol. Maar samenwerken met leuke mensen die jou energie geven op jobs die je heel leuk vindt zijn zoveel meer waard. Je kan niks forceren en soms komen mensen op een heel onnozele manier op jouw pad. Omarm dat en blijf vooral trouw aan je eigen pad. Verbind. Leer. Groei. Zoek die positieve energie op.


🙋🏼‍♀️ Een mompreneur volgt opleidingen die er toe doen. Er zijn veel charlatans in de wereld. Mensen die je vanalles proberen aan te smeren, die zichzelf expert noemen en vanalle mooie theorieën verkondigen aan absurde tarieven.

Step. Away.

Er zijn super veel goede instanties die kwalitatieve opleidingen aanbieden waar je effectief iets aan hebt en die ook nog eens gesubsidieerd worden door de overheid. Denk aan VLAIO, VOKA of andere ondernemersorganisaties.


🙋🏼‍♀️ Een mompreneur kruipt níét in hare jogging achter haar bureau. Een hele dag in je comfi outfit achter je bureau? No no no! Dress up alsof je naar kantoor gaat, begin op tijd, zet een mooi boeketje op je bureau, light up some candles en tune in op een fijne afspeellijst (tip: Spotify 'Peaceful Piano') en je focus zal veel hoger liggen!

 

Geen idee waar te beginnen? Shoutout in de comments hier onder en ik help je graag op weg!

 

Liefs,

 

Melanie

 

 

 

 

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page