top of page

being a mompreneur can be shitty

Bijgewerkt op: 6 jan.

Welkom bij mompreneur. Op dit platform kan je verbinden, inspireren, geïnspireerd worden, delen en vooral lekker jezelf zijn. Let me tell you my story! (tekst gaat verder onder de foto)





Deze foto is allesbehalve perfect. Je ziet het goed. De commode ligt vol spullen, de stekkerdoos is nog steeds niet vastgeplakt aan de bedpoot maar hey, make-up en outfit zijn on point. Dat is toch ook al iets?


2023 moest mijn jaar worden. Het jaar van ultieme vrijheid (hello fulltime zelfstandig statuut), minder zorgen, meer financiële vrijheid, meer balans, minder zorgen. HAHAHA! Is het al 1 april? Nope! We zijn begin 2024. De prognose voor het nieuwe jaar worden opgemaakt en de stress slaat toe.


Ik struggle.

 

Ik struggle met het nieuwe jaar. Weer een jaar op de teller. Het moederschap heeft de train-de-vie een extra versnelling gegeven en het lijkt alsof ik de dagen aan mekaar rijg zonder te kunnen stilstaan voor een pauze of een ademmoment. Gaan gaan gaan. Druk druk druk. Ik houd niet van die uitspraken “wat heb ik het druk” en toch overspoelt dat gevoel mij regelmatig opnieuw en opnieuw en opnieuw.

 

Ik struggle vooral met mijn plaats in de professionele wereld. Wat wil ik nu eigenlijk doen? Waar krijg ik energie van? Waar ben ik goed in? Waar heb ik ervaring in? Op het eerste zicht lijken dat eerder makkelijke vragen. Ik zorg graag voor mensen in mijn omgeving. Ik hou van mooie dingen. Ik kom graag onder de mensen. Ik los graag problemen op. Ik denk graag praktisch na. Ik ben goed in the bigger picture bij de organisatie van activiteiten. Maar wat wil ik daar nu allemaal mee doen? Door de komst van Frédérique besef ik maar al te goed dat de evenementenwereld al die vakjes makkelijk afvinken, maar wat met de work-life-balance? Ik wil mijn dochter zien opgroeien, voor haar zorgen als ze niet naar de opvang is, haar dingen leren en haar zien ontwikkelen. Hoe combineer ik dat met een job in de event sector? En wat met de continuïteit van inkomen? Als ik in opdracht van een klant fysiek geen uren klop verdien ik geen centen. De aanvragen blijven uit. De stress is enorm. De slapeloze nachten ontelbaar. Het houdt me bezig. Het maakt me onzeker. Maakt elke ondernemer dit mee? Of ligt dit echt aan mij?

 

Misschien moet ik alles over een andere boeg gooien. Storytelling misschien? Interieurvormgeving? Lesgeven? Coaching? Springkastelen verhuren? De opties zijn ontelbaar en toch heb ik geen idee welke optie te kiezen. Hoe maak ik de juiste keuze? Is er wel een juiste keuze? En wie kan mij helpen bij al die keuzestress? Het traject bij VOKA heeft me al enorm geïnspireerd maar maakt de druk nog groter door al die andere ondernemers bezig te zien en te zien groeien. Ik blijf precies ter plaatse trappelen en kom geen stap vooruit.

 

Ik benijd vaak anderen, hoe zij zo vlot door het leven fladderen en hun plaatsje vinden in de wereld. Het lijkt alsof mijn omgeving zo concreet met hun leven aan de slag gaat zonder slag of stoot en ze hun hart en hun skills volgen alsof het the most logic thing to do is. Alsof het vanzelf gaat. Alsof ze hun roeping hebben gevonden en daar geen moeite voor moeten doen om die roeping te volgen. Het zou makkelijker zijn als iemand eens zou zeggen: “hé Mel, misschien moet je dit of dat gaan doen als job. Dat is écht op jouw lijf geschreven!”. Dan moest ik zelf niet gaan puzzelen, onderzoeken, nadenken, afwegen, keuzes maken of alles op een rijtje zetten.

 

Het liefst van al zou ik in een bolletje in een holletje kruipen en een kleine winterslaap houden, na de winterslaap wakker worden en een eureka hebben. De verantwoordelijkheden stapelen zich op en zorgen ervoor dat dat uiteraard een onhaalbare kaart is. Als mensen me vragen ‘wat mag ik je wensen voor het nieuwe jaar?’ komt er op automatische piloot “een goede gezondheid” uit mijn mond gefloept. Dat is waar. Een goede gezondheid is alles. Maar misschien heb ik meer nood aan mentale ademruimte en duidelijkheid, richting en sturing, minder onzekerheid en de knoop in mijn maag die ontward wordt.

 

Ik struggle.


Het wringt.


De nieuwjaarsenergieboost blijft uit en ik zoek.


Ik blijf zoeken.  


Zullen we samen op zoek gaan naar dat evenwicht?


Liefs,


Melanie


Ps: ben jij al lid van onze tribe? Join ons vandaag!




55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page